NewFarms Juleøl 2016


Newfarms

Juleøl 2016

Ingredienser:


Malt:

Chateau Vienna 4 kg (5 EBC)

Chateau Cara gold 1,5 kg (120 EBC)

Chateau Melano Light 1 kg (40 EBC)

Chateau Chocolat 0,1 kg (900 EBC)



Humle:

50g Hallertauer Mittelfrüh 2014 (3,5%) (90 minutter)

50g Hallertauer Mittelfrüh 2014 (3,5%) (10 minutter)



Gjær:

Mangrove Jacks's Belgian Tripel M31


Annet:

1 Kanelstang (5 minutter)

5g nellik (5 minutter)

1 kg muscovade sukker (60 minutter)


Oppskrift:


Mesking: 67 grader 90 minutter


Utmesking: 77 grader 60 minutter


Koking: 90 Minutter

Klarningsmiddel de siste 15 minuttene

Gjærnæring de siste 15 minuttene


Gjæring: 14 dager på 20 grader


Flasking: 6 g sukker per liter

Verdier:


OG = 1067    FG = 1006

Alkohol = 8.1%


IBU = 22   EBC = xx


Antall flasker:

0,33 = 19

0,50 = 31


Totalt antall liter ca 21.8


Kommentarer:


Bryggedag: 27.08.2016


Batch#20