IRA


IRA

Ingredienser:


Malt:

4 kg Pale Malt 5 EBC

600 g Munich Mørk 25 EBC

500 g Caramunich III 150 EBC

100 g Dark Crystal 275 EBC

60 g Carafa Special II 1150 EBC

60 g Chocolate Malt 1200 EBC


Humle:

11g Columbus 16 % (60 minutter)

45g Citra 12 % (15 minutter)

22g Columbus 16 % (15 Minutter)

45g Citra 12 % (0 minutter)

22g Columbus 16 % (0 minutter)

45g Citra Tørrhumling

22g Columbus Tørrhumling


Gjær:

Safale US-05


Annet:

-


Oppskrift:


Mesking: 64 grader 60 minutter


Skylling: 77 grader 60 minutter


Koking: 90 Minutter

Klarningsmiddel de siste 15 minuttene


Gjæring: 14 dager på 16-18 grader

Tørrhumling etter 7 dager


Flasking: 5 g sukker per liter

Verdier:


OG = 60    FG = 18

Alkohol = 5,6%


IBU = 63   EBC = 43


Antall flasker:

0,33 = 17

0,50 = 20


Totalt antall liter ca 15,6


Kommentarer:


Bryggedag: 15.03.2015


Batch#6


Kloning av ABC India Red Ale (Bryggselv.no)